Waaruit bestaat het onderzoek?
Na diagnose van de verwijzer voert de podotherapeut een uitgebreid onderzoek uit, waarbij de volgende aspecten uitvoerig aan de orde komen:
Anamnese: de voorgeschiedenis van een ziekte; datgene wat de patiënt bij het onderzoek naar de oorzaak van de klacht aan de podotherapeut vertelt.
Inspectie: waarbij wordt gelet op standsafwijking
van voeten, benen en rug bij de staande en zittende patiënt en op afwijkingen aan de huid en/of nagels.
Palpatie: het uitwendig met de hand of handen onderzoeken delen van het lichaam, het provoceren van de klacht.
Functieonderzoek: hierbij worden o.a. de beweeglijkheid en de stabiliteit van de gewrichten in de voeten/enkels onderzocht.
Ganganalyse: hierbij wordt gekeken naar de afwikkeling en de beweging van de voet. Ook wordt er gekeken naar de beweging van knieën,heupen en romp.
Podoscopie: een podoscoop wordt gebruikt om de drukverdeling van de voetzool te laten zien en te beoordelen.
Voetdrukmeting / podografie: dit is een techniek waarbij de drukverdeling onder de voeten wordt gemeten door op een drukmeetplaat te staan of over een drukmeetplaat te lopen. Een drukmeet-
systeem is apparatuur voor het digitaal analyseren van het looppatroon. Vaak is een visuele analyse voldoende.
Scannen en digitaal bewerken van uw voet: de voet
wordt gescand middels een 3-D scanner.
Vervolgens worden u voetgegevens digitaal bewerkt met de juiste elementen voor uw specifieke voetproblemen. Uw zolen worden computergestuurd gefreesd en op maat gemaakt.
Met behulp van de 3-D foto van de voet kan een podotherapeutische zool zeer nauwkeurig gemaakt worden.
Schoeninspectie & schoenadvies: aan de hand van het onderzoek zal een gedegen schoenadvies op maat meegegeven worden. Het dragen van goed schoeisel is de basis voor een succesvolle aanpak van uw voetproblemen.
Het onderzoek wordt afgesloten met het opstellen en bespreken van de behandeldoelen en mogelijkheden met de patiënt en wordt uitgevoerd na overeenstemming met de patiënt.